Jysk Energis LIV-model

Vi kalder det LIV modellen. Tre bogstaver som står for Lokalt medejerkskab, Investeringer på lang sigt og Vedvarende energi. Men tilsammen betyder de så meget mere. De er grundlaget for vores investeringsmodel, men LIV er også det vi skaber. liv til lokalsamfundet, liv til den grønne omstilling og liv til Danmarks plan om at være uafhængig af udenlandsk energi i 2030.

Hos Jysk Energi ser vi en stor fremtid i bæredygtig energi – en fremtid vi gerne vil tage en aktiv del i, og vi regner derfor med at lave adskillige nye solcelleanlæg i fremtiden.

Vores første solcelleprojekt i Høvsøre ved Nissum Fjord står allerede klar. Det gik online i december 2022. Vi har formået at lave hele projektet uden at modtage en eneste borgerklage i processen af en eneste grund: LIV-modellen.

Jysk Energi er et A.m.b.a. hvilket betyder at vi er ejet af forbrugerne i vores forsyningsområde. Det er med andre ord kunderne, der ejer butikken. Derfor er vi som udgangspunkt kun interesseret i at være en del af et solcelleprojekt, hvis det er noget vi kan skabe sammen med de lokale kræfter i området. Vi vil gerne tilføje værdi til de områder vi arbejder med, i stedet for bare at fjerne overskuddet. På den måde skaber vi nemlig ikke bare bæredygtig energi, men bæredygtige samfund.

Vi har lavet en oversigt over Jysk Energis LIV model, som du kan downloade her.

Nuværende Projekter

Jysk Energi udvikler løbende nye solcelleparker, og når projektet er langt nok til at inddrage borgere eller give informationer, vil det være på listen her.

Vi vil forsøge at holde siderne opdateret med alle relevante info, men når projektet er færdigt vil siden ikke længere blive opdateret. Derefter vil al kommunikation foregå pr. e-mail direkte med interessenterne.

Jysk Energi i hele landet

Johannes von Siebenthal er vores VE-udvikler. Han er manden, der kører land og rige rundt og finder gode steder, gode lokalområder og god energi. 

Hvis du vil vide mere om mulighederne for at lave en solcellepark på din jord eller i din kommune, kan du skrive til Johannes på: jvs@jyskenergi.dk

_L9A9442 web

LIV modellen i medierne

Responsen på vores model med lokalt medejerskab, har været utrolig, og her er et udsnit af forskellige medier, der har bragt vores historie: