Hvorfor er elprisen steget så markant i 2021?

Der er to væsentlige forklaringer på de stigende strømpriser i 2021. 

Den første er stigende priser i Tyskland, som har direkte indflydelse på prisen i Danmark.
Tyske strømpriser er steget meget over de seneste måneder, hvilket primært skyldes markante stigninger på kul/gas og tilsvarende store stigninger i CO2-kvote priserne.
Da tysk strømproduktion fortsat i høj grad produceres på kul- og gasfyrede værker, slår de stigende priser (kul/gas/CO2) direkte igennem på den tyske strømpris.

Den anden grund er mere lokal, og handler om at der er lav vindproduktion om sommeren. Da vindmøllestrøm er billig (når det blæser), har det betydning for strømprisen i Danmark, da vindproduktionen hen over sommeren (og starten af efteråret) er relativt lav.

Tilsammen har faktorerne betydet en stigning i den danske strømpris. 

Vores forventninger til elmarkedet

Vi skal forvente, at de høje priser fortsætter i de næste måneder. Vinterhalvåret vil kunne give os billige dage, men for at prisen for alvor falder, kræver det et fald i kul/gas/CO2 priserne.

Tjener Jysk Energi så flere penge på de høje elpriser?

Jysk Energi tjener ikke flere penge på elkunderne i forbindelse med markedets prisstigninger på el.
Vi køber ligeledes el ind til en højere pris på markedet, som vi derefter pålægger det samme tillæg som normalt, før vi sælger den videre til kunderne.
Omsætningen på vores elkunder vil – alt andet lige- øges, mens indtjeningen pr. elkunde ikke ændrer sig.   

Hvad skal du gøre som elkunde?

En variabel elaftale har historisk vist sig at være mest fordelagtig over tid. Hvis du er i tvivl om hvilken elaftale du har, så kontakt vores kundeservice.  

Vær opmærksom på at nogle af de brodne kar i branchen vil forsøge at udnytte situationen til at vildlede dig og få dig til at skifte leverandør. Kontakt vores kundeservice, hvis der er noget du er i tvivl om. Vi sidder klar ved mail og telefon.  

Jysk Energi_Vindmøller_AT_9325 web