5 gode tips til dig

Du kender det. Du bliver afbrudt i at se det seneste afsnit af din yndlingsserie eller du bliver udsat for det næsten fornærmende ”load” ikon, der viser sig, når internetforbindelsen halter. Derfor har vi samlet en række tips, der hjælper dig til bedre Wi-Fi i dit hjem.

Placer din router, hvor der er fri adgang til de fleste rum

En router er ikke nødvendigvis køn at se på. Derfor gemmer vi dem ofte væk. Det er dog ikke uden betydning, hvor du stiller din router. De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt. Undgå derfor at sætte din router i skabe, bag store møbler og lignende. Find i stedet et centralt og gerne højt sted i din bolig. Jo længere afstand du har til din router, jo svagere bliver signalet.

Sluk din router på kontakten – gerne én gang om måneden

Det hjælper ofte med en genstart. Det giver routeren mulighed for at ”rense ud” i gammel data og starte på en frisk. Sluk på kontakten i ét minut, og tænd derefter igen.

Husk at opdatere dine elektroniske enheder

Det er altid godt at opdatere din smartphone, computer og tablet til den seneste softwareversion, når du bliver bedt om det. Producentens opdateringer indeholder som regel både nye funktioner og kan optimere enhedens hastighed. Opdateringer kan derfor have positiv indflydelse på forbindelsen til dit Wi-Fi.

Skift den trådløse bredbåndskanal

Hvis du bor i et tætbeboet område, hvor der er mange trådløse netværk, kan det have betydning for din Wi-Fi-forbindelse. Oplever du, at din forbindelse bliver langsommere, eller at du helt mister forbindelsen? Så hjælper det ofte at skifte til en anden trådløs kanal. Som udgangspunkt leder din router selv efter den bedste kanal, men ved at teste de forskellige kanaler og frekvenser kan du muligvis opnå højere hastighed og stabilitet. Du skifter den trådløse kanal i routerens opsætning og kan tjekke de mest brugte kanaler igennem dine netværksindstillinger på din computer.

Udvid det trådløse netværk med et ekstra accesspunkt

Der kan være mange årsager til et forringet WiFi-signal i hjemmet. Selvom du har placeret din router fornuftigt, kan det, hvis du f.eks. bor i et 2-plans hus eller vinkelhus, være en god idé at anskaffe dig et ekstra accesspoint. Den forstærker det trådløse signal og giver dermed adgang til netværket på de områder i hjemmet, som ikke har fuld dækning med den almindelige router.

Hvis det ikke hjælper, så søg hjælp hos vores Fibernet Kundeservice.

Vi er klar til at hjælpe dig på telefon eller email.