Jysk Energi har etableret solcellepark Høvsøre, hvor halvdelen af ejerskabet er solgt til lokale borgere. Parken dækker et areal på 71 ha. og har en effekt på 40 MWp. Det vil generere en årlig produktion på ca. 50.000.000 kWh. 

Jysk Energi har købt jorden, og udlejer den nu til selskabet Solcellepark Høvsøre I/S. Endvidere har selskabet udviklet projektet fra bunden, herunder ansøgninger, godkendelser og etablering. Projektet blev igangsat januar 2020 og idriftsat december 2022.

FAKTA

Areal: 71 ha.

Effekt: 40 MWp

Produktion: 50 GWh – Svarende til 12.500 husstande

Antal paneler: 74.048

Powerstations: 7 (med to centrale invertere)

Lokalt Medejerskab

Over 700 lokale borgere har investeret i projektet for samlet 110 millioner.

Projektet er det første solcelleprojekt i Danmark, der følger principperne fra Køberetsordningen kendt fra vindmølleprojekter. Her fik borgere i Lemvig kommune mulighed for at blive medejere. Jysk Energi solgte 50% af solcelleparken til andelshavere i Lemvig kommune til kostpris. Hver myndig person i Lemvig Kommune fik muligheden for at investere fra 4.400 kr. og op til 638.000 kr. De fik derfor direkte ejerskab i Danmarks grønne omstilling. 

1,4 mio. kr. til området omkring Høvsøre

Solcellepark Høvsøre uddeler 1.4 mio. kr. til klubber og foreninger i området omkring Solcellepark Høvsøre. Du kan læse meget mere om puljen og ansøge her:

Jeg har ikke hørt fra jer?

Hvis du har investeret, men ikke har hørt fra os, er der en fejl i din email. Det kan være at vi er havnet i spam folderen, eller at vi har tastet forkert. Kontakt os venligst med dine oplysninger.

Tidsplanen

Her kan du se tidsplanen og læse hvad der kommer til at ske i Høvsøre.

Download dokumenter

Her kan du finde alle de nødvendige dokumenter om projektet. Siden bliver løbende opdateret.

Finansiering og rådgivning

Gode råd og information omkring mulighederne for finansiering.

Jeg er interesseret i at høre nærmere

Jeg vil gerne have løbende information om Solcellepark Høvsøre.

Al kommunikation med intressenter og investorer vil foregå på mail. Der forventes at blive udsendt minimum fire nyhedsmails pr. år. Tidspunktet bestemmes af bestyrelsen.

 Alle tilgængelige info om Solcellepark Høvsøre er at finde her på siden. Hvis du vil vide mere kan du læse vores artikel fra juni ved at klikke her.

Solcelleparken blev idriftsat i 2022.