Jysk Energi har afværget et cyberangreb

Lørdag d. 9/12 modtager Jysk Energis IT beredskab en alarm om usædvanlig aktivitet på Jysk Energis administrative net, hvilket resulterer i, at Internetforbindelsen bliver fysisk afkoblet. Herefter iværksættes Jysk Energis beredskabsplan og sikkerhedsfirmaet CSIS aktiveres. De forsyningskritiske systemer har på intet tidspunkt været berørt eller i fare.

Mens efterforskningen pågår, har forbindelsen til Internettet været afkoblet, hvilket har betydet, at nogle systemer har været nedlukket til gene for vores medarbejdere og kunder.

Foreløbige undersøgelser fra CSIS viser, at ingen systemer og data er låst, stjålet eller ødelagt, da angrebet er blevet afværget i tide. 

Efter gennemgang af sikkerheden, vil der ske en kontrolleret oplukning, så normal drift forventes fra næste uge. 

Relevante myndigheder er underrettet. 

For yderligere oplysninger kan undertegnede kontaktes:

Torben Antonsen, Presseansvarlig 5354 3815

Lars Naur, CEO: 4112 8743

Niels Brøndsted, Direktør, Energi og IT: 4116 7619

Del denne artikel

Hvad har du brug for hjælp til?

Hvad er forskellen på og
?

Elprodukter med ét blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Elprodukter med to blade blade er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Vi har derudover lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Du får dog ikke leveret ren grøn strøm [el. vindstrøm, solenergi osv.] i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet.

Fibernet
Privat
Fibernet
Erhverv
Gå til
Privat
Gå til
Erhverv

Privat

Erhverv