Nye Elaftaler – Hvad betyder det for mig?

Hos Jysk Energi forsøger vi altid at lytte til vores kunder og indrette os efter deres ønsker. Ét af de ønsker vi har hørt ofte i de seneste år, er at det skal være mere gennemskueligt, hvad man betaler for. En
elregning består af mange sider, og det kan være svært at overskue hvor mange penge man betaler til strøm, til netselskab og til staten.

Derfor har Jysk Energi nu ændret vores produkter, så det er enkelt at overskue præcis hvad du betaler for at få din strøm fra os. Svaret er 39 kr. pr. md.

Vi har nemlig fjernet alle tillæg på strømmen og i stedet betaler du udelukkende et abonnement til os.

Betyder det så at jeg får en enkel elregning?

Nej, desværre.

Elregningens udformning er lovbestemt, og skal indeholde samtlige punktudgifter uanset hvem de er til. Det betyder at vi er nødt til stadig at give dig en flere sider lang regning, men vi har lavet en interaktiv regning, hvor du kan se hvad de enkelte punkter på elregningen er. Hvis du i stedet vil have et overblik, kan du bare læse videre.

Din elregning kan helt grundlæggende deles op i fire dele således:

 1. Du betaler først og fremmest for strømmen.

  Hvis du har valgt at være på Variabel Strøm, betaler du den gældende timepris, fastsat af elbørsen Nordpool, og har du i stedet valgt Fast Strøm betaler du en fast pris baseret på den gennemsnitlige pris over de seneste tre måneder sammenholdt med en forbrugsprofil. (du kan læse meget mere om Fast Strøm her).

 2. Uanset om du vælger variabel eller fast strøm skal du herefter betale udgifter til staten så som skat og moms.

  Staten ejer også Energinet som opkræver tariffer for at dække udgifterne til det overordnede elnet. ​Eltarifferne er ikke en afgift, der kan generere indtægter til statskassen. Det er en brugerbetaling, hvor tarifferne årligt bliver justeret, så de samlede tarifindtægter matcher de samlede omkostninger til det kollektive elsystem inklusive en rimelig forrentning af den investerede kapital. Forsyningstilsynet fastsætter Energinets indtægtsramme, som sætter loftet for de samlede indtægter.

 3. Den tredje del af din regning er udgifter til dit netselskab.

  Disse afhænger udelukkende af din bopæl. Det er altså ikke priser hverken du eller vi kan påvirke. Netselskabet ejer ledningerne i jorden, transformerstationer, elmålere og driver det lokale elnet. Deres indtægtsramme er bestemt af Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet, men den egentlige pris kan svinge meget fra forsyningsselskab til forsyningsselskab, baseret på en lang række faktorer så som udgifter, befolkningstæthed og afskrivninger.De fleste netselskaber i Danmark har i øvrigt tidsdifferentierede tariffer, så din strøm bliver dyrest mellem 17-21 om aftenen. Dette gælder uanset om du har variabel eller fast strøm, da det kun påvirker selve strømprisen (del 1).

  Jysk Energi gennemfakturerer alle ovenstående dele af din elregning 1:1.

 4. Det bringer os til Jysk Energi.

  Vi sørger for at indkøbe strømmen, betale alle de involverede parter og samle din elregning, så du kan se hvad du har betalt for. Det tager vi et abonnement for på 45 kr./md. – hvis du vælger at blive afregnet 3 mdr. ad gangen får du 6 kr. rabat og prisen er i stedet 39 kr./md.

Men hvorfor er abonnementet blevet hævet?

Forskellige elhandlere har forskellige måder at tjene penge på. Vi har tidligere haft et tillæg på den rå strømpris (del 1), mens andre har haft tillæg til del 2 eller 3. Det kan være enormt forvirrende at gennemskue, og selv de sider, der sammenligner forskellige elselskaber kan ikke skabe et klart billede, for der er så mange forskellige faktorer i en elregning at de ikke kan sammenlignes præcist. Vi vil derfor gerne gøre det helt klart:

Jysk Energi har 0 kr. i tillæg på del 1,2 og 3 af din elregning

Jysk Energi har ingen binding.

For mange af vores kunder, vil det ikke betyde en stor ændring i deres elregning, men det er væsentligt for os altid at være gennemsigtige og troværdige, og med de nye aftaler, kan du se præcis hvad du betaler til Jysk Energi hver måned.

Del denne artikel

Hvad har du brug for hjælp til?

Hvad er forskellen på og
?

Elprodukter med ét blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Elprodukter med to blade blade er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Vi har derudover lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Du får dog ikke leveret ren grøn strøm [el. vindstrøm, solenergi osv.] i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet.

Fibernet
Privat
Fibernet
Erhverv
Gå til
Privat
Gå til
Erhverv

Privat

Erhverv