Vi runder en elektrisk milepæl

JYSK ENERGI sælger nu en terawatt time el pr. år til sine kunder

Det svarer til tre procent af det samlede årlige elforbrug i Danmark.

En terawatt time svarer til en milliard kilowatt timer. Udover at en terawatt time er et flot rundt tal, så er det også en indikator på, at JYSK ENERGI ikke længere er et lille selskab, siger salgschef i JYSK ENERGI Peter Schleicher.

I gennemsnit bruger én husstand ca. 4.000 kilowatt timer, kWh, på et år. En terawatt time, TWh, kan altså forsyne ca. 250.000 husstande med strøm i helt år.

 

EN MILEPÆL

En terawatttime pr. år er en milepæl, og en af grundene til succesen er, at JYSK ENERGI leverer el til en række store kunder som Vald. Birn i Holstebro, Cheminova i Harboøre og TripleNine i Thyborøn.

– Der er flere store virksomheder i området, der bruger rigtig meget strøm, siger Peter Schleicher.

Han tilføjer, at et samarbejde med Kinect Energy også har givet JYSK ENERGI flere store kunder andre steder i landet.

 

PÆN MARKEDSANDEL

Danmarks samlede forbrug af el er ca. 33 terawatt timer om året. Det betyder, at JYSK ENERGI nu ca. forsyner tre procent af danskerne med strøm.

– Tre procent lyder måske ikke af så meget, men det skal ses i lyset af, at det er ganske få spillere, der leverer terawatt timer, mens der er rigtig mange små spillere på markedet, der leverer meget mindre, siger Peter Schleicher.

JYSK ENERGI forventer, at selskabet i 2019 kan give markedsandelen endnu et hak opad

Del denne artikel
Hvad er forskellen på og ?
Elprodukter med ét blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Elprodukter med to blade blade er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Vi har derudover lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.
Du får dog ikke leveret ren grøn strøm [el. vindstrøm, solenergi osv.] i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet. Læs mere her.
Fibernet
Privat
Fibernet
Erhverv
Gå til
Privat
Gå til
Erhverv

Privat

Erhverv