Jysk Energi sponsorpulje uddeler

En råkold novemberdag samles omkring 25 mennesker på en klit i Thyborøn. De skutter sig lidt, men kulden generer dem egentligt ikke så meget. Der er meget vigtigere ting i verden end lave temperaturer. I dag skal gruppen nemlig indvie deres nye sauna og det er langt vigtigere. En sauna, der er bygget efter nøje specifikationer og efter præcise forskrifter. Det har været hårdt arbejde med utallige frivillige timer, der er gået med nedbrydning og nedgravning af kabler og meget, meget mere.

For det er svært at bygge en sauna i klitterne ved Thyborøn. Området er både fredet og elsket af såvel indbyggere som besøgende, og der skal ikke ændres ved den originale og rå natur bare fordi man fryser. Man kan ikke bygge hvad som helst, og man har derfor brugt en eksisterende bygning, og holdt den nøjagtig i de originale farver.

Men hvorfor skal der overhovedet være en sauna på en klit i Thyborøn? Det skal der fordi det er der vinterbaderne hopper i bølgerne året rundt, og efter sådan en tur vil man gerne ind og varmes op igen. Hvis man samtidig kan nye den smukke og rå natur der hvor Vesterhavet, Limfjorden og Vestjylland mødes, er det prikken over i’et.

De siger selv at de mærker naturen helt ind i sjælen, og når man besøger dem og deres smukke plet på jorden, forstår man hvorfor. Det er smukt, men råt. Koldt, men friskt. Enkelt, men luksøriøst. Det er Thyborøn, når det er allerbedst.

Denne slags ildsjæle finder man ikke alle steder, men når man finder dem, er det svært ikke at blive fascineret af dem. Derfor har Jysk Energi valgt at støtte dem. Det har vi gjort gennem vores sponsorpulje, der gav 30.000 til saunaprojektet. Vi er glade og stolte over at få lov til at støtte en gruppe mennesker som denne. Folk, der bruger vores dejlige vestjyske natur og samtidig gerne vil bevare den, fortjener i vores mening vores allesammens respekt og støtte.

Hvis din klub eller forening også fortjener at blive beriget, kan I søge vores sponsorpulje i april og oktober. Hvert år stiller Jysk Energi 1,2 millioner til rådighed, og skulle du være så heldig at bo i vores forsyningsområde, kan du også få del i Specialpuljen 2022, hvor vi har sat 2 millioner af til energibesparende formål… For det er ikke alle der er lige så glade for kulden som vinterbaderne i Thyborøn.

Læs mere om vores sponsorpulje her

Læs mere om specialpuljen her

Del denne artikel

Hvad har du brug for hjælp til?

Hvad er forskellen på og
?

Elprodukter med ét blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Elprodukter med to blade blade er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Vi har derudover lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Du får dog ikke leveret ren grøn strøm [el. vindstrøm, solenergi osv.] i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet.

Fibernet
Privat
Fibernet
Erhverv
Gå til
Privat
Gå til
Erhverv

Privat

Erhverv